Εκκενώνεται η πόλη Ομπρένοβατς στη Σερβία από τις πλημμύρες

Εκκενώνεται η πόλη Ομπρένοβατς στη Σερβία από τις πλημμύρες

Την πλήρη εκκένωση της πόλης Ομπρένοβατς ζήτησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος μετέβη σήμερα στη συγκεκριμένη περιοχή που πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες. 

Ο κ. Βούτσιτς περιόδευσε στις πλημμυρισμένες περιοχές με βάρκα και διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η υπερχείλιση των ποταμών.

Η κατάσταση είναι καταστροφική και θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Πρέπει να εκκενωθεί η πόλη, δήλωσε.

Από τον δήμο Ομπρένοβατς απομακρύνθηκαν 2.510 κάτοικοι και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης άλλων 1.400 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και για έναν αγνοούμενο.

Πλημμύρισαν συνολικά 900 κτίρια και επλήγησαν άλλα 1.388, σύμφωνα με τα στοιχεία του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών. Τα νερά του ποταμού Κολουμπάρα απειλούν τη γέφυρα που συνδέει την πόλη με το Βελιγράδι.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων.

«Μην μας αναγκάζετε να κάνουμε χρήση βίας για να σώσουμε τις ζωές σας και μην βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των διασωστών» τόνισε σε δηλώσεις του. 

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας είπε ότι στον δήμο Ομπρένοβατς κινδύνευσαν πολλές ανθρώπινες ζωές και ζήτησε από τους κατοίκους να μην παραμένουν στις στέγες σπιτιών και στα μπαλκόνια αρνούμενοι τη βοήθεια των ομάδων διάσωσης, επειδή υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, Μάικλ Ντάβενπορτ δήλωσε από την πόλη Σουμπότιτα ότι αναμένεται βοήθεια από την ΕΕ στους πληγέντες κατοίκους της Σερβίας ότι η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία αποστέλλουν ειδικούς και αντλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.