Η Σερβία δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βοήθεια της Ρωσίας στις πλημμύρες

Η Σερβία δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βοήθεια της Ρωσίας στις πλημμύρες

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ με το μήνυμα ότι η Σερβία και ο σερβικός λαός ποτέ δεν θα ξεχάσουν την ανιδιοτελή και έγκαιρη βοήθεια της Ρωσίας στην πληγείσα από τις καταστροφικές πλημμύρες χώρα και ότι εκτιμούν πολύ τη χειρονομία αυτή ως απόδειξη ειλικρινούς φιλίας.

«Σε εσάς κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, οφείλω προσωπική ευγνωμοσύνη, επειδή καταστήσατε δυνατό να φθάσει η βοήθεια σε εκείνους που την είχαν περισσότερο ανάγκη» υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς.

«Επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμότατα για τη βοήθεια που απέστειλε η Ρωσική Ομοσπονδία στη Σερβία σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για τη χώρα μου. Οι βροχές που έπεσαν σε μερικές μέρες στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, προκάλεσαν πλημμύρες κατακλυσμιαίων διαστάσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και κεντρικής Σερβίας βρέθηκε κάτω από το νερό. Έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών και προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές. Καταστράφηκαν κατοικίες, δρόμοι, σιδηροδρομικά δίκτυα, αγροτικές καλλιέργειες και αποδεκατίστηκε το ζωικό κεφάλαιο» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας και πρόσθεσε:

«Είμαι σίγουρος ότι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και οι υλικές καταστροφές θα ήταν πολλαπλάσιες, αν δεν είχαμε τη βοήθεια των θαρραλέων μελών των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας, οι οποίοι, χωρίς να φοβούνται για τη ζωή τους, έσωζαν πολίτες και περιουσίες, βοηθούσαν στην προστασία των περιοχών και συνεισέφεραν στις προσπάθειές μας να προστατευθούμε από την άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή».

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας απέστειλε πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων στη Σερβία που επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλεξάνταρ Ντομπρισέβσκι.

Ρώσοι διασώστες έφθασαν στη Σερβία στις 16 Μαΐου και άρχισαν να εκκενώνουν τον πληθυσμό από τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Απομάκρυναν 2.300 ανθρώπους και τώρα βρίσκονται στο Σάμπατς, όπου μαζί με Σέρβους συναδέλφους τους είναι σε επιφυλακή στα αναχώματα του ποταμού Σάβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.