ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλγαρία: Μετατέθηκε η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Βουλγαρία: Μετατέθηκε η συζήτηση για την πρόταση μομφής

“Το έχω ξαναπεί, ότι δύο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές δεν είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για πολιτικό διάλογο για τα εσωτερικά, αλλά για τα ευρωπαϊκά θέματα. Θέλω να υπογραμμίσω, πάντως, ότι θεωρώ πολύ σημαντικό τον διάλογο για τον ενεργειακό τομέα. Επειδή πιστεύω, ότι υπάρχει ομόφωνη βούληση για την εξυγίανση του στρατηγικού αυτού τομέα της οικονομίας, με κοινή προσπάθεια όλων μας”.

Με τον παραπάνω τρόπο σχολίασε, σήμερα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι την αποτυχία της πρώτης συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε το GERB, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πριν από μια εβδομάδα, ο κ. Ορεσάρσκι είχε χαρακτηρίσει “εκδήλωση κακού γούστου” τη διεξαγωγή της συζήτησης για τον ενεργειακό τομέα στις παραμονές των ευρωεκλογών αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, “για μια βδομάδα ο τομέας της ενέργειας ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπόικο Μπορίσοφ χαρακτήρισε “ψεύτες και φοβητσιάρηδες” τους βουλευτές της συμπολίτευσης, επειδή μόνο 19 εξ αυτών έδωσαν το “παρών”, σήμερα, στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συζήτηση επί της πρότασης μομφής (της τέταρτης στους 11 μήνες της κυβέρνησης Ορεσάρσκι).

Στις δηλώσεις του στα βουλγαρικά ΜΜΕ, μετά το αναμενόμενο “ναυάγιο” της συζήτησης την ημέρα της ολοκλήρωσης της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Μπορίσοφ κάλεσε επίσης -μεταξύ άλλων- τον κ. Ορεσάρσκι “να υποβάλει την παραίτησή του αφού είναι μόνο 19 οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν” όπως τόνισε.

Τελικά, η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.