ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ικανοποίηση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας για τα αποτελέσματα

Ικανοποίηση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας για τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls των ευρωεκλογών στη Ρουμανία έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Πόντα, τον επίτιμο πρόεδρο Ίον Ιλιέσκου και τον εκτελεστικό πρόεδρο Λίβιου Ντράγκνεα.

«Το 43% είναι ένα αποτέλεσμα που δείχνει ότι οι πολίτες εκτιμούν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, που δείχνει πως ήταν μια καλή προεκλογική εκστρατεία. Λυπάμαι για το PNL. Αυτό (το αποτέλεσμα) δείχνει ότι έκανε λάθος με την αποχώρησή του από το USL. Οι πολίτες το τιμώρησαν Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό του PSD την τελευταία περίοδο» δήλωσε ο Λίβιου Ντράγκνεα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) Κριν Αντονέσκου ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους του κόμματός του, που έφεραν εις πέρας μια δύσκολη, όπως τόνισε, προεκλογική εκστρατεία, από την οποία ο ίδιος εκτιμά ότι το PNL βγήκε ισχυρότερο.

«Ήταν μια ιδιαίτερη προεκλογική εκστρατεία, που ενίσχυσε το κόμμα μας […] Το PNL ήταν υπήρξε, όπως ποτέ πριν, στο επίκεντρο όλων των επιθέσεων και αντιξοοτήτων. Παρ’ όλα αυτά, το PNL διεξήγε μια δίκαιη και σοβαρή προεκλογική εκστρατεία» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Αντονέσκου, ο οποίος επιφυλάχθηκε να αναλύσει εις βάθος το εκλογικό αποτέλεσμα αργότερα απόψε ή αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τα exit polls, η εκλογική συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας και του Συντηρητικού Κόμματος (PSD-UNPR-PC) φαίνεται να συγκεντρώνει σχεδόν το 43% των ψήφων και στη δεύτερη θέση έρχεται το PNL με περίπου 14%.

Η εκλογική συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας και του Συντηρητικού Κόμματος (PSD-UNPR-PC) φαίνεται να συγκεντρώνει το 42,4% των ψήφων στις σημερινές ευρωεκλογές στη Ρουμανία, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Συγκεκριμένα, το exit poll της εταιρείας Operations Research για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Antena 3 δίνει την πρώτη θέση στον παραπάνω συνασπισμό κομμάτων και τη δεύτερη στο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα με 13,3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.