ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βουλγαρία: Ικανοποιημένος ο πρόεδρος του φιλοτουρκικού ΚΔΕ από τα ποσοστά

Βουλγαρία: Ικανοποιημένος ο πρόεδρος του φιλοτουρκικού ΚΔΕ από τα ποσοστά

Την ικανοποίηση του από τα ποσοστά του κόμματος του στις ευρωεκλογές (17,32%) εξέφρασε ο πρόεδρος του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ) Λουτφί Μεστάν.

«Το “Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών” είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που αυξάνει ουσιαστικά την επιρροή της σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2009, ενώ διατηρεί στο ίδιο περίπου επίπεδο την υποστήριξη της, σε σύγκριση με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές πέρυσι», ανέφερε.

Σε ερώτηση αναφορικά με ενδεχόμενη αναθεώρηση της στάσης του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο πρόεδρος του ΚΔΕ, υπογράμμισε ότι «οι εκλογείς μας στήριξαν ως κόμμα της συμπολίτευσης».

«Κάθε πολιτική δύναμη της Βουλγαρίας γνωρίζει ήδη, ότι το ΚΔΕ είναι συνώνυμο της φερεγγυότητας, της αξιοπιστίας και της σταθερότητας», τόνισε, φράση που μερικοί αναλυτές αντιλήφθηκαν ως «άνοιγμα» για μελλοντικούς «πολιτικούς γάμους» της φιλελεύθερης παράταξης, γνωστής για τη συμμετοχή της σε πολυάριθμες συμμαχικές κυβερνήσεις στα περασμένα είκοσι πέντε χρόνια.

Ο κ. Μεστάν είπε στη συνέντευξη Τύπου του κόμματος στις πρώτες πρωινές ώρες ότι το κόμμα του «περιμένει την σαφή θέση και εκτίμηση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η στάση της φιλελεύθερης παράταξης να επανεξετάσει την στάση της προς την κυβέρνηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.