ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. 13 κράτη-μέλη

Υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. 13 κράτη-μέλη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έριαβετς ήταν μεταξύ 13 ομολόγων του, κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια που διοργάνωσε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, στη Βιέννη.

Ο κ. Έριαβετς μαζί με υπουργών Εξωτερικών της Αυστρίας και άλλων κρατών κατά τη χθεσινή διάσκεψη στην Αυστρία έκαναν ειδική έκκληση για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτζ στη διάρκεια της Διάσκεψης τόνισε ότι θα παρουσιαστεί στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο στις 23 και 24 Ιουνίου ανοιχτή επιστολή με το αίτημα χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία, την οποία υπογράφουν ο ίδιος και οι ΥΠΕΞ της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβακίας.

Η διάσκεψη επικεντρώθηκε στο ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων, αλλά και στις προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Μάιο τη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η προοπτική της ένταξης στην ΕΕ είναι βασική κινητήρια δύναμη για τις μεταρρυθμίσεις και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κ. Έριαβετς είπε ότι πρέπει να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με την ΕΕ, να μονογραφεί η συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης της ΕΕ με το Κόσοβο και να υπάρξει ενεργή προσέγγιση από την πλευρά της ΕΕ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της ΠΔΓΜ, οι οποίες υστερούν στην πορεία προς την ΕΕ.

Όσον αφορά τις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στις πληγείσες από τις πλημμύρες βαλκανικές χώρες, ο κ. Έριαβετς υπενθύμισε την πρόταση της απερχόμενης πρωθυπουργού της Σλοβενίας, Άλενκα Μπράτουσεκ για διοργάνωση διάσκεψης δωρητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.