ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επικριτικοί οι Βούλγαροι με την απόφαση Στανίσεφ να γίνει Ευρωβουλευτής

Επικριτικοί οι Βούλγαροι με την απόφαση Στανίσεφ να γίνει Ευρωβουλευτής

«Στα ταραχώδη 25 χρόνια της μετάβασής τους προς την πολυκομματική δημοκρατία, οι Βούλγαροι έχουν μάθει κιόλας να αντιμετωπίζουν με την αναγκαία επιφυλακτικότητα και με γερή δόση σκεπτικισμού τα λόγια και τα έργα των πολιτικών ανδρών τους.

Ανάμεσα στο άκρως ανταγωνιστικό αυτό πολιτικό περιβάλλον, ο αρχηγός των Βουλγάρων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ κατάφερε, πάντως, να αναδειχτεί πρωταθλητής σε ηχηρά ψεύδη μόλις σε ένα μήνα μετά τις εκλογές», γράφει σήμερα η εφημερίδα της Σόφιας «Πρέσα» που αναδεικνύεται, με το αντίστοιχο πρωτοσέλιδό της, σε ιδιόμορφη «ναυαρχίδα» των επικριτικών σχολίων του σημερινού Τύπου για την απόφαση του προέδρου του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) Σεργκέι Στανίσεφ να διακόψει τη θητεία του στη βουλγαρική Βουλή ώστε να αφιερωθεί στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.

Όπως αναφέρεται με την απόφασή του ο κ. Στανίσεφ διέψευσε τις πολυάριθμες εξαγγελίες του πριν τις πρόσφατες ευρωεκλογές, ότι «έχει αναλάβει επικεφαλής της λίστας του κόμματός του για συμβολικούς λόγους και μόνο, ώστε να τονίσει τη σημασία της αναμέτρησης για το μέλλον της Βουλγαρίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να επιλέξει την Ευρωβουλή», τις οποίες υπενθυμίζουν σήμερα όλα τα κεντρικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας.

«Ο κ. Στανίσεφ σώζει τον εαυτό του στις Βρυξέλλες. Παρά τις υποσχέσεις του, ο «κόκκινος» αρχηγός εγκαταλείπει τη Λαϊκή Συνέλευση, αλλά διατηρεί προς το παρόν την προεδρική θέση του στην Αριστερά». Με αυτούς τους χαρακτηριστικούς πρωτοσέλιδους τίτλους σχολιάζει η οικονομική ημερήσια «Καπιτάλ Ντέιλι» τη σχετική απόφαση που ο ίδιος ο κ. Στανίσεφ εξήγησε με τη «δυναμική μεταβολή των πολιτικών δεδομένων στην Ευρωβουλή και στην ΕΕ, τις ευθύνες του σαν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΕΣΚ) στις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για νέο συνασπισμό», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΣΚ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Σόφια.

«Μέσω του προσώπου μου, το ΒΣΚ θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη σε μια διαδικασία που θα συνεχίζεται εβδομάδες και μήνες» δήλωσε επίσης ο κ. Σεργκέι Στανίσεφ.

«Ο κ. Στανίσεφ επέλεξε τις Βρυξέλλες αλλά παραμένει αρχηγός του κόμματός του» είναι οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι της «Στάνταρτ». «Ο κ. Στανίσεφ φεύγει για τις Βρυξέλλες σαν «καμένο χαρτί» γράφει η εφημερίδα σε κεντρικό σχόλιο, στο οποίο συγκρίνει την απόφαση του προέδρου του ΒΣΚ με «πανικόβλητη διαφυγή».

«Ύστερα από πολυάριθμες διαβεβαιώσεις, ότι δεν πρόκειται να αναλάβει ευρωβουλευτής, ο πρόεδρος του ΒΣΚ Σεργκέι Στανίσεφ επέλεξε, πάντως, να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες» σχολιάζει η εφημερίδα «Τρουντ» υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο κ. Στανίσεφ φεύγει στις Βρυξέλλες».

«Αν είχε τύχει να ζει στην Αμερική, ο κ. Σεργκέι Στανίσεφ σίγουρα θα είχε βγάλει όνομα του looser (χαμένος, ανίκανος) ύστερα από δέκα διαδοχικές εκλογικές ήττες» γράφει ο έγκυρος σχολιαστής της εφημερίδα «Σεγκ, Σβετοσλάφ Τερζίεφ, υπό τον τίτλο «Ο μεγάλος looser αναχωρεί για την σαπουνόπερα των Βρυξελλών». «Ο κ. Σεργκέι Στανίσεφ απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι στη Βουλγαρία δεν υπάρχει κουλτούρα αποχωρισμού της εξουσίας», προστίθεται στο σχόλιο.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στις δηλώσεις, με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας (και του ΒΣΚ) Γκεόργκι Παρβάνοφ συνέκρινε τον κ. Στανίσεφ με «καπετάνιο που εγκαταλείπει πρώτος το καράβι του».Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλειονότητας των Βουλγάρων αναλυτών, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του κ. Στανίσεφ, η «αντίστροφη μέτρηση» έχει ήδη αρχίσει για τον πρόεδρο του ΒΣΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.