Βοσνία: “Έφτασαν στη χώρα 124 Ρώσοι των ειδικών δυνάμεων”- To αρνούνται οι Σέρβοι

Βοσνία: “Έφτασαν στη χώρα 124 Ρώσοι των ειδικών δυνάμεων”- To αρνούνται οι Σέρβοι

Η άφιξη μεγάλης ομάδας Ρώσων υπηκόων στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη προκάλεσε εικασίες των τοπικών ΜΜΕ ότι πρόκειται για μέλη ειδικών ρωσικών αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτες προθέσεις, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας το διέψευσε κατηγορηματικά αναφέροντας ότι είναι καλλιτέχνες.

Η υπηρεσία υποθέσεων με αλλοδαπούς που υπάγεται στο υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης προχώρησε σε έρευνα για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

«Οι έλεγχοί μας απέδειξαν ότι 124 υπήκοοι Ρωσίας πράγματι διαμένουν σε δύο ξενοδοχεία στην περιοχή Λακτάσι. Έφθασαν εκεί από 26-30 Σεπτεμβρίου και οι λόγοι παραμονής τους στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη εξετάζονται», ανέφερε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina η εκπρόσωπος της υπηρεσίας υποθέσεων με αλλοδαπούς, Σάνια Σκούλετιτς-Μάλαγκιτς. Υπενθύμισε ότι οι υπήκοοι Ρωσίας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη μπορούν να εισέλθουν χωρίς βίζα και να παραμείνουν έως 30 μέρες.

Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (FTV) δημοσίευσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσω της συνοριακής διάβασης Ράτσα με τη Σερβία, έφθασε στη Βοσνία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σερβικής Δημοκρατίας 140 «μέλη των ειδικών ρωσικών δυνάμεων». Μία ομάδα διαμένει στο Λακτάσι και μία άλλη, σύμφωνα την FTV έχει εγκατασταθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, στο Πάλε.

Την είδηση ότι δήθεν ομάδα Ρώσων μελών των ειδικών δυνάμεων «μυστικά έφθασε στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη» μετέδωσαν οι περισσότερες ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας αντέδρασε με ανακοίνωση τονίζοντας ότι Ρώσοι υπήκοοι που έφθασαν στο Λακτάσι είναι κυρίως καλλιτέχνες και μέλη καλλιτεχνικών συλλόγων από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι Ρώσοι καλλιτέχνες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που οργανώνει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Σερβικής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας χαρακτηρίζει κακόβουλες και άδικες τις ερμηνείες των ΜΜΕ όσον αφορά την άφιξη των Ρώσων υπηκόων στη χώρα.

Η ενδυνάμωση των σχέσεων της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και της Ρωσίας, άνοιξε στη Βοσνία πολυάριθμα ζητήματα και αποτέλεσε λόγο αντιπαράθεσης και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές στις 12 Οκτωβρίου.

Παρά την κριτική που του ασκήθηκε λόγω της ανοιχτής ευθυγράμμισης με τη Ρωσία στις συγκρούσεις της με τη Δύση, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ ανήγγειλε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη στάση αυτή.

Χθες ο Μίλοραντ Ντόντικ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί ξανά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Οκτωβρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Βελιγράδι με πρόσκληση των σερβικών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.