Η Βουλγαρία μετά από αμερικανικές πιέσεις λέει “Όχι” στα ρωσικά μαχητικά

Η Βουλγαρία μετά από αμερικανικές πιέσεις λέει “Όχι” στα ρωσικά μαχητικά

Η Βουλγαρία σκοπεύει ο στρατός της να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από τη Ρωσία κατόπιν πιέσεων του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Οι αρχές σχεδιάζουν να αγοράσουν οκτώ νέα μαχητικά αεροσκάφη και παρά το ότι η ρωσική προσφορά έιναι η οικονομικά χαμηλότερη και επιχειρησιακά προσφορότερη εντούτις δεν θα προμηθευτούν μαχητικά ρωσική κατασκευής. 

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, ο βουλγαρικός στρατός αιτήθηκε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη από τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ηχώ της Μόσχας», η οποία επικαλείται δημοσίευμα του Itar Tass.

Η υπηρεσιακή βουλγαρική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Γκιόργκε Μπλιζνάσκι ενέκρινε τον στρατιωτικό προγραμματισμό «Βουλγαρία στο ΝΑΤΟ-2020» , όπου μέσα σε αυτόν  αποφεύγεται η χρήση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο νέος στρατιωτικός προγραμματισμός της Βουλγαρίας, προβλέπει έναν νέο τύπο μαχητικών αεροσκαφών, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, τη δημιουργία μηχανοκίνητων ταγμάτων μάχης, την απόκτηση νέων 3D ραντάρ και την αγορά περιπολικών σκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.