Τέλος τα “UAV” πάνω από τα γήπεδα της Σερβίας: Βρέθηκε λύση για τον αγώνα Μπεσίκτας- Παρτιζάν [εικόνα]

Τέλος τα “UAV” πάνω από τα γήπεδα της Σερβίας: Βρέθηκε λύση για τον αγώνα Μπεσίκτας- Παρτιζάν [εικόνα]

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Παρτιζάν και Μπεσίκτας, επειδή θεωρούνταν υψηλού κινδύνου, είχε ένα ταραχώδες ξεκίνημα.

Η σερβική αστυνομία είχε ως μέλημα να εμποδίσει κάθε ηλεκτρονικό ιπτάμενο αντικείμενο να πετάξει πάνω από το στάδιο, όπως έγινε πριν από δέκα ημέρες.

Η υπηρεσία ασφαλείας αξιολόγησε διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να εμποδιστούν επίδοξα αεροσκάφη αυτού του είδους να πετάξουν  στην περιοχή του γηπέδου.

Η πρώτη επιλογή ήταν να εγκατασταθεί στο γήπεδο συσκευές ‘jammer’ για να εμποδίσουν  την πτήση. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι η συσκευή αυτή μπλοκάρει και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανένα ηλεκτρονικό όργανο ή κινητό τηλέφωνο.

Αυτή η συσκευή, όμως, καλύπτει μια περιοχή 50 μέτρων (χρησιμοποιείται κυρίως στα θέατρα) και θα χρειάζονταν μια ντουζίνα από τέτοια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σερβική εφημερίδα ‘Blic’.

Τότε, η σερβική αστυνομία κατέληξε στο σερβικό στρατό, όπου έλαβαν ένα πιο εξειδικευμένο  όργανο, αυτό που χρησιμοποιείται στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Με την εφαρμογή αυτής της συσκευής παρουσιάσθηκε πρόβλημα με τη λειτουργία των συστημάτων Tetra, δηλαδή τους πομποδέκτες της αστυνομίας. Εκλήθη, πάλι, ο στρατός για την επίλυση του θέματος, για να μην υπάρχουν προβλήματα  στην επικοινωνία της αστυνομίας.

Και το πρόβλημα επιλύθηκε.

Ο αγώνας Παρτιζάν- Μπεσίκτας, θεωρήθηκε ως υψηλού κινδύνου- λόγω των πολλών δημοσιευμάτων για εθνικιστικές δράσεις- και το γήπεδο φυλάσσονταν από 3.500 Σέρβους αστυνομικούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην ιστοσελίδα της Μπεσίκτας, πριν από εννέα ημέρες είχε γραφεί ότι στον αγώνα θα ανυψωθεί μια σημαία της Μεγάλης Αλβανίας και ότι στον αγώνα αυτόν θα παρευρεθούν οπαδοί από το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.