ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τίτους Κορλάτεαν

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τίτους Κορλάτεαν

Ο Τίτους Κορλάτεαν παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρουμανίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα. Μάλιστα, άφησε υπόνοιες για παραβίαση του νόμου για εκλογικούς σκοπούς, κάτι που δεν δέχθηκε.

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας πριν από λίγα λεπτά ότι αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου από υπουργός Εξωτερικών. Δεν μπορώ να αποδεχθώ να παραβιάζω το νόμο και τη νομιμότητα, δεν μπορώ το υπουργείο Εξωτερικών να εξαναγκάζεται να παραβιάζει το νόμο για πολιτικούς και εκλογικούς σκοπούς και συμφέροντα των κ. Μπασέσκου και Ιοάνις» δήλωσε ο Κορλάτεαν και πρόσθεσε ότι θέλει ο νόμος να τηρηθεί και ότι ως Υπουργός Εξωτερικών είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την καλή εικόνα και το κύρος του Υπουργείου.

Στον Κορλάτεαν ασκήθηκε σκληρή κριτική, επειδή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προέκυψαν προβλήματα και πολύωρες καθυστερήσεις στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στο εξωτερικό για τους Ρουμάνους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα πολλοί να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο ίδιος απάντησε ότι ελήφθησαν μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφοφορίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο εξωτερικό.  

Χθες, σε αρκετές πόλεις της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, αλλά οι περισσότερες μετατράπηκαν σε κύμα δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης και του νυν πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου, Βίκτορ Πόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.