Και άλλες εμπρηστικές δηλώσεις απο τη Σερβία του Αλβανού πρωθυπουργού

Και άλλες εμπρηστικές δηλώσεις απο τη Σερβία του Αλβανού πρωθυπουργού

«Η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μία πραγματικότητα» Το παραπάνω δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, λίγες ώρες έπειτα από το πολιτικό “θερμό” επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του.

Άμεση ήταν και αυτή τη φορά η αντίδραση του Σέρβου πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για “πρόκληση”, ενώ όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς , αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ο Έντι Ράμα συνεχίζει τις εμπρηστικές του δηλώσεις, αυτή τη φορά λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στην κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου ζουν 60.000 Αλβανοί και οι οποίοι του ετοιμάζουν θριαμβευτική υποδοχή

Υπενθυμίζεται ότι, στο Πρέσεβο, που γειτονεύει με το Κόσοβο, εκδηλώθηκε το 2001 μικρής διάρκειας ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στον σερβικό στρατό και σε αυτονομιστές προσκείμενους στον απελευθερωτικό στρατό του Κοσόβου “UCK”.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι δηλώσεις του Ράμα δεν μεταφράστηκαν από το σερβικό δίκτυο “RTS TV”, όμως όταν ενημερώθηκε για το περιεχόμενό τους ο Σέρβος πρωθυπουργός εξέφρασε την δυσφορία του, κάνοντας λόγο για “πρόκληση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Σχετικά με το Κόσοβο έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως η πραγματικότητα είναι μία και δεν τίθεται θέμα γι΄αυτό. Η αναγνώριση του Κοσόβου από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι μεγάλης σημασίας”, τόνισε ο Ράμα και πρόσθεσε: “Η ανεξαρτησία του Κοσόβου έκανε τα Βαλκάνια πιο ασφαλή. Εκτιμούμε και προωθούμε το διάλογο μεταξύ Αλβανίας-Σερβίας και βλέπουμε αυτό το διάλογο ως ευρωπαϊκή επιτυχία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.