ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξιχνιάστηκε πενταπλή δολοφονία Σλαβομακεδόνων στα Σκόπια

Εξιχνιάστηκε πενταπλή δολοφονία Σλαβομακεδόνων στα Σκόπια

Κατηγορίες για για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εις βάρος πέντε ατόμων για την υπόθεση της δολοφονίας πέντε Σλαβομακεδόνων σε λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια, τον περασμένο Απρίλιο, απήγγειλε σήμερα η εισαγγελία των Σκοπίων.

Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι δύο διαφεύγουν της σύλληψης και σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, έχουν διαφύγει στο γειτονικό Κόσοβο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αποδειχθεί η ενοχή των κατηγορουμένων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα.

Η πενταπλή δολοφονία είχε σημειωθεί το βράδυ της Μ.Πέμπτης 12 Απριλίου και είχε προκαλέσει αποστροφή, αλλά και προβληματισμό στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς είχαν κυκλοφορήσει ευρέως φήμες ότι το έγκλημα είχε διεθνοτικό υπόβαθρο.

Τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών και καταγόταν από χωριό, έξω από τα Σκόπια. Το πέμπτο θύμα 45 χρόνων και καταγόταν από ένα άλλο γειτονικό χωριό. Εικάζεται ότι βρισκόταν κοντά στον σημείο του εγκλήματος και οι δράστες τον δολοφόνησαν για να μην υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας. Τα θύματα είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, σε ευρεία επιχείρησή της την 1η Μαΐου στα Σκόπια, για τον εντοπισμό υπόπτων σχετικά με έγκλημα στο Σμίλκοβτσι, συνέλαβε είκοσι άτομα, όλοι τους αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα είχε ισχυριστεί ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, στο πλευρό των Ταλιμπάν, κατά του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την κ. Γιανκούλοφσκα, σκοπός της διάπραξης του εγκλήματος ήταν η αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ.

Οι ισχυρισμοί εκείνοι της αστυνομίας και της υπουργού Εσωτερικών και οι συλλήψεις είκοσι Αλβανών είχαν προκαλέσεις τις έντονες διαμαρτυρίες Αλβανών πολιτών της ΠΓΔΜ, οι οποίοι πραγματοποίησαν, τον Μάιο, μεγάλες συγκεντρώσεις στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκαν και επεισόδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#artFoot {width:100%; margin:30px 0 30px 0;}
#artFoot td.l {vertical-align:middle}
#artFoot td.r {text-align:right;vertical-align:middle;}
#artFoot td.r a {color:blue; font-weight:bold; }
#artFoot td.r a:hover {text-decoration:none}
#artFoot td.r img {border:0px;vertical-align:middle}
#artFoot td.r table {width:100%; border-collapse:collapse; margin:0px; padding:0px }
#artFoot td.r table td {vertical-align:middle;height:72px; text-align:right; color:black; font-size:14px;}
#artFoot td.r table td span {font-size:12px; color:black}Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.