«Η Βουλγαρία απειλείται από τον Ισλαμικό Φονταμενταλισμό»

«Η Βουλγαρία απειλείται από τον Ισλαμικό Φονταμενταλισμό»

 «Όλοι αυτοί που ουρλιάζουν εκεί έξω, θέλουν να γίνει εδώ  «της Γιουγκοσλαβίας» και στη συνέχεια θα ζητήσουν και ευθύνες»

Με αυτά τα λόγια ένας από τους 13 Ισλαμιστές Φονταμενταλιστές που βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου  στο Παζαρντζίκ απείλησε τους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο, υποστηρικτές του βουλγαρικού κόμματος ВМРО-БНД.

Το περιστατικό αυτό αναφέρθηκε σε εκπομπή της εθνικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας, η οποία φιλοξενούσε τον πρόεδρο του αναφερόμενου κόμματος, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Ο αρχηγός του ВМРО-БНД είπε ότι «σήμερα στη Βουλγαρία ρίχνονται εκατομμύρια ευρώ για να διδάξουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ και αυτό  είναι ένα γεγονός».

«Το πρόβλημα υπάρχει, δεν έχουν θολώσει ακόμη  τα μάτια μας», είπε ο Καρακατσάνοφ και απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της βουλγαρικής επιτροπής του Ελσίνκι, κα Μετοντίεβα δήλωσε:

« Δεν μισώ του μουσουλμάνους δεν έχω τίποτε να χωρίσω, αλλά είμαι αντίθετος στη χρησιμοποίηση οποιαδήποτε θρησκείας και στους εκπροσώπους τους, που τίθενται κατά του βουλγαρικού έθνους», είπε ο αρχηγός του κόμματος ВМРО-БНД.

Ο Καρακατσάνοφ τόνισε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπήρχαν το πολύ 10 άτομα φονταμελιστές ισλαμιστές, ενώ τώρα με την εισαγωγή χρημάτων στη χώρα πολλά αγόρια εκπαιδεύονται στον Ισλαμικό Φοταμενταλισμό.

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μας αφήνει αδιάφορους και εδώ στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.