ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολλανδία: Η Αλβανία δεν αξίζει το «status» της υπό ένταξης στην Ε.Ε. χώρας

Ολλανδία: Η Αλβανία δεν αξίζει το «status» της υπό ένταξης στην Ε.Ε. χώρας

Η Ολλανδία φαίνεται πως δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την Αλβανία. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε  η επίσημη θέση της κυβέρνησης αυτής της χώρας ζητά να γίνουν πράξη τρεις σημαντικοί όροι για την χορήγηση στην Αλβανία του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας.

Οι τρεις όροι έχουν να κάνουν με την δημιουργία κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την διοργάνωση ελεύθερων και δίκαιων βουλευτικών εκλογών το 2013.

Η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο να δώσει στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι εντός της επόμενης περιόδου θα συμπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τέτοιες είναι ο νόμος για το ανώτατο δικαστήριο την δημόσια διοίκηση, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

 Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν η Αλβανία θα εφαρμόσει με σταθερότητα όλες τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις προϋποθέσεις που δεν πληρούνται μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διοργάνωση ελεύθερων και αδιάβλητων κοινοβουλευτικών εκλογών”, αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της Ολλανδικής κυβέρνησης που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel» και τονίζει πως για όλα αυτά χρειάζεται «ιστορικό αποτελεσμάτων».

Αναλύοντας το έγγραφο στρατηγικής για τη διεύρυνση με όλες τις υπό ένταξη χώρες, η ολλανδική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει κρατήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Κροατίας και ήταν απλόχερη απέναντι στην Αλβανία.

 “Η επίσημη θέση μας λοιπόν δεν συνάδει με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής επιτροπής”, λέει η ολλανδική κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.