ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιμένει σε αλυτρωτικές δηλώσεις

Επιμένει σε αλυτρωτικές δηλώσεις

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, βρισκόμενος στο Κάμεζ εγκαινίασε αρκετές εγκαταστάσεις και εργαστήρια του τμήματος  βιοτεχνολογίας και τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Με την ευκαιρία αυτή, μίλησε για την αλβανική εθνότητα, έχοντας επίγνωση των επιπτώσεων του εθνικιστικού πνεύματος από κόμματα στις επερχόμενες εκλογές.

«Θυμόμαστε ότι πριν από 100 χρόνια,  όσοι αγωνίστηκαν για το Αλβανικό έθνος, για τα αλβανικά εδάφη, στα οποία πλειοψηφούσαν οι Αλβανοί, θυσιάστηκαν τότε,  για τα εθνικά ιδανικά καθώς τότε δεν υπήρχε  κανένας  κρατικός θεσμός. Ήταν αντιμέτωποι οι Αλβανοί με την εχθρότητα των γειτόνων, οι οποίοι πίστευαν ότι οι Αλβανοί δεν πρέπει να έχουν το έδαφός τους. Ωστόσο, κατέφεραν με υπεράνθρωπη προσπάθεια, με επικεφαλής τον Ισμαήλ από τον Αυλώνα να κηρύξουν την ανεξαρτησία», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του,  τόνισε ότι «αλβανικά εδάφη θα πρέπει να είναι και οι περιοχές της συνείδησης του κάθε Αλβανού και το ιδανικό της ενότητας θα πρέπει να διατηρηθεί ως ένα ιερό ιδανικό των Αλβανών», αλλά πρόσθεσε, ότι «η ένωση ή η συγχώνευση των Αλβανών θα  πρέπει να συμβεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτή είναι μια κρίσιμη προϋπόθεση για τις ενέργειες του έθνους προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον μας στην ελευθερία. Η επέτειος των 100 ετών είναι η υψηλότερη τιμή για τους εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες μας  από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι το ΄99 και το 2001, στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ενωθούμε, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για ενταχθούμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπερίσα, σύμφωνα με την εφημερίδα Shekulli.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.