ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Δύναμη Ασφάλειας του Κοσόβου (KSF) θα συμμετάσχει σε στρατιωτική παρέλαση στα Τίρανα στις 28 Νοεμβρίου

Η Δύναμη Ασφάλειας του Κοσόβου (KSF)  θα συμμετάσχει σε στρατιωτική παρέλαση στα Τίρανα στις 28 Νοεμβρίου

Η Δύναμη Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου θα συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση στα Τίρανα στις 28 Νοεμβρίου, προς τιμήν της επετείου για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας αναφέρει η ιστοσελίδα Se Times..

«Τιμώντας την Ημέρα της Σημαίας και την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, η Δύναμη Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου (KSF) έχει αρχίσει την προετοιμασία δύναμης ειδικά προς τιμήν της εκδήλωσης αυτής», δήλωσε ο Ιμπραήμ Σάλα, διευθυντής δημόσιας ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας του Κοσόβου.

Εξήντα-πέντε στρατιώτες έχουν ήδη επιλεγεί για να συμμετάσχουν στην παρέλαση στα Τίρανα, δήλωσε ό ίδιος.

Ο Σάλα εξήγησε πως οι στρατιώτες του Κοσσυφοπεδίου θα παρελάσουν με νέα στολή η οποία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. «Ωστόσο θα έχουν μία ταυτότητα Κοσοβάρων, η οποία τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους στρατούς άλλων χωρών».

Ο Σάλα ανέφερε πως η κίνηση είναι μέρος διμερούς συνεργασίας που αναπτύσσει το Κοσσυφοπέδιο με γειτονικά κράτη.

«Έχουμε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων Άμυνας Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας. Έχουμε επίσης συμφωνίες συνεργασίας με Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ», δήλωσε ο Σάλα.

Ωστόσο, η συμμετοχή συμπερίληψη δυνάμεων της KSF σε μία Αλβανική παρέλαση προκαλεί ανησυχία σε κάποιους.

Ο Βέλιμπορ Στέβιτς, πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας του κινήματος «Δύναμη της Σερβίας» συνεργάτης του συνασπισμού με το κυβερνών σερβικό προοδευτικό κόμμα, δήλωσε πως Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο «σχεδιάζουν ένωση του Κοσσυφοπεδίου  και της Αλβανίας για να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Αλβανία. Η παρουσία της KSF στη στρατιωτική παρέλαση της Αλβανίας στα Τίρανα αποτελεί απόδειξη αυτού».

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις ώστε να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός  στουςSETimes.

Οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου στηρίζουν την απόφαση για αποστολή στρατιωτών της KSF στα Τίρανα.

«Θα ήταν χαρά μου να δω την KSF στα Τίρανα μαζί με τους Αλβανούς στρατιώτες, καθώς, αν και δεν είμαστε ενωμένοι σε ένα κράτος,  έχουμε του πιο στενούς δεσμούς και μας συνδέει το ιστορικό  παρελθόν“, δήλωσε η Χαμίντε Γκάσι, φοιτήτρια νομικής από την Πρίστινα, στους SETimes.

Η Γκάσι ανέφερε πως θα μεταβεί στα Τίρανα για να παρακολουθήσει τη συμμετοχή των στρατιωτών του Κοσσυφοπεδίου στην παρέλαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.