ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σαλί Μπερίσα: “Λίκνο του αλβανικού έθνους το Κόσοβο”!

Σαλί Μπερίσα: “Λίκνο του αλβανικού έθνους το Κόσοβο”!

 Σήμερα, στο Κοσσυφοπέδιο, στην πρεσβεία των Τιράνων, διοργανώνεται συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος της κρατικής υπόστασης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου», στο οποίο θα παρίστανται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα.

Ο Μπερίσα μιλώντας για το ρόλο που διαδραμάτισε το Κοσσυφοπέδιο στην ανεξαρτησία της Αλβανίας,  το καθόρισε ως λίκνο των Αλβανών, στο οποίο έγιναν τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Αλβανίας.

«Σημαντικές μάχες έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο. Στο Κοσσυφοπέδιο δημιουργήθηκε ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός και  έχει μετατραπεί σε λίκνο της εθνικής μας συνείδησης, των αλβανικών ιδεών. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, στην ίδρυση του αλβανικού Κοσόβου και αν πάμε στην ιστορία, την εποχή του Συνεδρίου του Βερολίνου, θα διαπιστώσετε ότι είχε από τότε έναν σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο Μπερίσα.

«Είναι ανάγκη οι Αλβανοί να εξετάσουν και να αναλύσουν την εθνική μας ιστορία, η οποία έχει χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο επιτυχημένες ιστορικές πορείες σε αυτήν την ήπειρο. Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα. Φθάσαμε στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία ως έθνος παρά το ότι η ιστορία μας βασίστηκε σε μια πλαστογράφηση και οι τρομερές ιστορικές αλήθειες πρέπει να τοποθετηθούν στο ύψος που τις αξίζει», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον αλβανικό Shekulli.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.