ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σ. Μπερίσα: «Η εθνική ενότητα των Αλβανών αποτελεί την απάντηση για την επίλυση του εθνικού θέματος»

Σ. Μπερίσα: «Η εθνική ενότητα των Αλβανών αποτελεί την απάντηση για την επίλυση του εθνικού θέματος»

Παρα τις επίσημες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η κυβέρνηση του δεν ονειρεύεται την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας στις δηλώσεις που ο Μπερίσα κάνει προς τον λαό του προσπαθεί πάντα να τους θυμίζει αυτό το στόχο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftonomi.gr σε ένα επιστημονικό συνέδριο στα Τίρανα με θέμα τον ρόλο του Κοσσυφοπεδίου στη δημιουργία του αλβανικού κράτους, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για το «φυσικό δικαίωμα» των αλβανών να ενωθούν σε μια χώρα.

Ο Μπερίσα δήλωσε πως ο ρόλος του Κοσσυφοπεδίου μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους ήταν πολύ σημαντικός. 

Αναφερόμενος στην εποχή του Συνεδρίου του Βερολίνου ο Μπερίσα τόνισε το ρόλο που διαδραμάτισε το Κοσσυφοπέδιο στην ανεξαρτησία της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντας το ως λίκνο των Αλβανών στο οποίο έγιναν τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Αλβανίας.

Στην συνέχεια ο Αλβανός πρωθυπουργός στάθηκε στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η ιδέα αυτή γεννήθηκε στο Κόσσοβο και έχει να κάνει με το αλβανικό κράτος όπου οι αλβανοί αποτελούσαν εθνική και γεωγραφική πλειοψηφία στα Βαλκάνια.

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας είναι η ιδέα της εθνικής ενότητας των Αλβανών και αποτελεί την καλύτερη και πιο δίκαιη απάντηση για την επίλυση του εθνικού θέματος που δημιουργήθηκε από τους αρπακτικούς γείτονές μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερίσα. 

Ωστόσο και ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, που ήταν παρόν στη συνδιάσκεψη για το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι η εθνική ενότητα των Αλβανών πρέπει να υλοποιηθεί βήμα προς βήμα υποστηρίζοντας όμως πως αυτό θα γίνει υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.