ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δάνειο 800 εκατ. δολ. στους σερβικούς σιδηρόδρομους από την Ρωσία!

Δάνειο 800 εκατ. δολ. στους σερβικούς σιδηρόδρομους από την Ρωσία!

Η ρωσική κυβέρνηση θα δανειδοτήσει με 800 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια για πέντε έτη την εταιρεία σιδηροδρόμων της Σερβίας, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός των Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ria Novosti και Interfax.

Η Σερβία μετά από την δυτική “κατοχή” την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα (πρώτα την ισοπέδωσαν το 1999 και μετά της “ρούφηξαν το αίμα” με την αρπαγή των πλέον κερδοφόρων βιομηχανιών και τεχνογνωσιών της) επέστρεψε στην παραδοσιακή συμμαχία με την ομόδοξη Ρωσία και πλέον καρπούται τα αγαθά αυτής της συμμαχίας.

Τμήμα του δανείου πρόκειται να εκταμιευτεί μέχρι την πρωτοχρονιά, διευκρίνισε, ο ίδιος, ενώ το ετήσιο επιτόκιο θα είναι 4,1%, υπογράμμισε.

Το δάνειο θα χορηγηθεί προκειμένου το Βελιγράδι να προμηθευτεί μηχανές σιδηροδρομικών συρμών και να βελτιώσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σερβίας.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας δέσμευσης του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον εθνικιστή ομόλογό του της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Συνολικά, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ρωσικές χορηγήσεις θα ανέλθουν σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Τα 200 εκατομμύρια είχαν ήδη εκταμιευθεί.

Το δημόσιο χρέος της Σερβίας αντιπροσωπεύει, πλέον, το 60% του ΑΕΠ της, ενώ το σωρευτικό έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό άγγιξε το 6,2% του ΑΕΠ. Το Βελιγράδι έχει απορρίψει ον δνεισμό από το ΔΝΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.