ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διπλωματικό επεισόδιο η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην Αλβανία

Διπλωματικό επεισόδιο η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην Αλβανία

Με αυγά και μπουκάλια “υποδέχτηκε” τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι ομάδα Αλβανών στα Τίρανα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε το κάψιμο σημαιών της χώρας στο κέντρο των Τιράνων το βράδυ της Παρασκευής.

“Εκτιμούμε ότι αυτή η απολίτιστη πράξη δεν είναι προς όφελος των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Αλβανίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στην Αλβανία, κατά την οποία οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τις σχέσεις καλής γειτονίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας.

Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην επιτραπεί να προκληθεί ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών τις οποίες θέλουμε να οικοδομήσουμε σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η πρεσβεία της ΠΓΔΜ στα Τίρανα ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εξηγήσεις για το κάψιμο των σημαιών της χώρας, και το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας στα Σκόπια, Αρμπεν Τσέκου για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “αναμένει από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας να λάβουν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών στους δράστες και από την κυβέρνηση της φιλικής χώρας, Αλβανίας να καταδικάζει αυστηρά την αποτρόπαια αυτή πράξη η οποία υποδαυλίζει τη μισαλλοδοξία και προσβάλλει τα αισθήματα των πολιτών της ΠΓΔΜ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.