ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλιμακώνουν την ένταση στα Σκόπια οι Αλβανοί

Κλιμακώνουν την ένταση στα Σκόπια οι Αλβανοί

Περίπου 30 νεαροί Αλβανοί, κρατώντας αλβανικές σημαίες, επιτέθηκαν το βράδυ σε νεαρούς σλαβομακεδονικής καταγωγής στη συνοικία των Σκοπίων, «Τσέντο» ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, μία ομάδα Αλβανών στο δήμο «Τσάιρ» των Σκοπίων, στον οποίο οι Αλβανοί αποτελούν πλειοψηφία, κατέβασε σημαία της ΠΓΔΜ που ήταν τοποθετημένη σε κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος και την έκαψε.

Τα επεισόδια αυτά αποτελούν συνέχεια αυτών που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα με το κάψιμο αλβανικών σημαιών σε σημείο του αυτοκινητόδρομου Τέτοβο-Γκόστιβαρ και την αφαίρεση ακόμη μίας αλβανικής σημαία που ήταν τοποθετημένη στο πολιτιστικό κέντρο του Τετόβου.

Ακόμη, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στα Τίρανα, νεαροί Αλβανοί , κατέβασαν από τους ιστούς τις σημαίες της ΠΓΔΜ και τις έκαψαν. Το γεγονός εκείνο καταδικάστηκε έντονα από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το οποίο, ακόμη, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Αλβανίας ‘Αρμπεν Τσέκου.

Τις τελευταίες ημέρες, σε περιοχές της ΠΓΔΜ οι οποίες κατοικούνται από Αλβανούς,έχουν αναρτηθεί παντού αλβανικές σημαίες, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια μεγάλη εκδήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.