ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αμετανόητος ο Μπερίσα: Τα εθνικά εδάφη της Αλβανίας στα Βαλκάνια είναι 67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα

Αμετανόητος ο Μπερίσα: Τα εθνικά εδάφη της Αλβανίας στα Βαλκάνια είναι 67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα

Τι κι αν αντέδρασε η Ελληνική Πολιτεία, τι κι αν αντέδρασαν όλες οι γειτονικές χώρες της Βαλκανικής που απείλησε ανοιχτά μέσω των δηλώσεων του για εδαφικές διεκδικήσεις, ο Μπερίσα συνεχίζει ακάθεκτος τις δηλώσεις του περί “Μεγάλης Αλβανίας”.

 Μάλιστα δεν ίδρωσε το αυτάκι του ούτε από τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά ακόμα και της Ρωσίας. Συνεχίζει αμετανόητος χρησιμοποιώντας την  τακτική του “πες-πες, όλο και κάτι θα μείνει ως αληθοφανές”.

Έτσι σε συνέχεια των προχθεσινών του δηλώσεων στην πόλη της Αυλώνας για «εθνική Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο» επανήλθε με τα περί «ιστορικής αδικίας του διαμελισμού των αλβανικών εδαφών» υποστηρίζοντας  πως «τα εδάφη της Εθνικής Αλβανίας είναι 67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα»!

 «Ο κόμης Bertold, η κυβέρνηση και η χώρα του, η Αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία για χρόνια είχαν τοποθετηθεί υπέρ της “Εθνικής Αλβανίας”, την Αλβανία των Αλβανικών εδαφών όπου κατοικούν Αλβανοί, την Αλβανία των 67.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το κύριο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου, στο νοτιο-δυτικό μέρος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός δρόμου στα Τίρανα που ονομάστηκε “Kont Leopold Bertold” προς τιμή του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρο-ουγγρικής Αυτοκρατορίας που υποστήριξε φανατικά την ιστορία της Αλβανίας.

 Μάλιστα στην συνέχεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι κάποιες από τις δυνάμεις της Διάσκεψης του Λονδίνου για να «ευχαριστήσουν» τους συμμάχους τους, τους «δώρισαν» τμήματα του εδάφους της Αλβανίας μέσω μυστικών συμφωνιών.

 «Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας οι εκπρόσωποι της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας  επέμεναν και κατάφεραν ώστε η Διάσκεψη του Λονδίνου, η οποία θα ασχολείτο με τον καθορισμό των συνόρων, να θέσει κάποιες αρχές για το έργο της. Έτσι, τα σύνορα, σύμφωνα με τις αρχές αυτές, θα πρέπει να προσδιορίζονταν σύμφωνα με την εθνική πλειοψηφία και τη γεωγραφική συνέχειά της. Όμως οι άλλες δυνάμεις που ήταν παρούσες στη διάσκεψη, μετέτρεψαν τα αλβανικά εδάφη  σε “πλιάτσικο αγοράς” για τους βαλκάνιους συμμάχους τους. Άλλα δήλωναν την ημέρα και άλλα πράγματα άθλια για τους Αλβανούς αποφάσιζαν τη νύχτα», δήλωσε ο Μπερίσα.     

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.