Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται στη Σλοβενία, σήμερα, μία μέρα μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, που ανέδειξε νικητή τον πρώην πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ.

Ήδη, ανακοινώθηκαν διαδηλώσεις στις πόλεις Τσέλιε, Πτούι, Ράβνε να Κόροσκεμ, καθώς επίσης στο Μάριμπορ και στην πρωτεύουσα, Λιουμπλιάνα.

Οι διαδηλωτές στο Μάριμπορ, από όπου ξεκίνησε το «κύμα» των διαδηλώσεων που σάρωσε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, θα ζητήσουν για ακόμη μια φορά την απομάκρυνση του δημάρχου Φραντς Κάνγκλερ από την εξουσία, καθώς υπάρχουν υποψίες εναντίον του για διαφθορά.

Οι ανώνυμοι διοργανωτές των διαδηλώσεων χρησιμοποίησαν και πάλι τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προκειμένου να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και να ζητήσουν από όσους προτίθενται να λάβουν μέρος να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά των πολιτικών εν γένει- και αυτών στην κεντρική πολιτική σκηνή και εκείνων στην αυτοδιοίκηση.

Στη Λιουμπλιάνα, όπου η μεγαλύτερη διαδήλωση της περασμένης Παρασκευής είχε βίαιη εξέλιξη, προγραμματίζονται για σήμερα δύο διαδηλώσεις. Η μία ομάδα των διαδηλωτών θα διαμαρτυρηθεί κατά του δημάρχου της σλοβενικής πρωτεύουσας Ζόραν Γιάνκοβιτς, έξω από το δημαρχείο, ενώ η άλλη θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία της Γερουσίας.

Στην πόλη Τσέλιε, οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχείο και, όπως αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα μέσω Facebook, «είναι ώρα να συσπειρωθούμε και να αποδείξουμε στις κυβερνώσες ελίτ ότι είμαστε ενωμένοι και μπορούμε να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας, εφόσον χρειαστεί».

Να απόσχουν από κάθε βίαιη ενέργεια κάλεσαν τους διαδηλωτές οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων στις πόλεις Πτούι και Ράβνε να Κόροσκεμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr