Τις γνωστές του θέσεις για το Σκοπιανό επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Μιλώντας σε εκδήλωση αποδήμων της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα με το όνομα, όμως όπως σημείωσε, η οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να επηρεάσει τη «”μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα» αναφέρει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο Γκρουέφσκι ανέφερε: «Είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τη διαφύλαξη της “μακεδονικής” ταυτότητας, γλώσσας και πολιτισμού. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος. Εμείς θέλουμε να βρούμε λύση για το πρόβλημα αυτό με το νότιο γείτονά μας. Θέλουμε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Θέλουμε να μην έχουμε προβλήματα με το νότιο γείτονά μας, να εξομαλύνουμε τις σχέσεις και να καταστούμε μέλος της νατοϊκής Συμμαχίας και μέλος της ΕΕ. Ταυτόχρονα, είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πολύ σημαντικό, γι’ εμάς τους “Μακεδόνες”, ζήτημα της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας και θα παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί».

Αναφερόμενος στους στρατηγικούς στόχους της χώρας του -την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ- υπογράμμισε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί από τη χώρα, ωστόσο, όπως είπε, «εξαιτίας του προβλήματος με το νότιο γείτονα έχουν αναβληθεί τόσο η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ όσο και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr