ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Έκανες βήμα για την επανένωση των Αλβανών»

«Έκανες βήμα για την επανένωση των Αλβανών»

Το συγκυβερνών κόμμα των τσάμηδων χαιρέτησε μέσω ανακοίνωσης την πρόταση του αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, να δώσει την αλβανική υπηκοότητα σε όλους τους Αλβανούς όπου και αν βρίσκονται αναφέρει η ιστοσελίδα aftonomi.gr.

 «Μια τέτοια πρόταση είχε κάνει πριν από τρία χρόνια το PDIU. Η πρόταση αυτή, κατά την κρίση μας είναι ένα βήμα προς την εθνική επανένωση των Αλβανών και θα βρει την ισχυρή στήριξη των βουλευτών του PDIU», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα των τσάμηδων.

«Θεωρούμε πως έχει έρθει η ώρα το κίνημα για εθνική επανένωση, να περάσει το στάδιο του φολκλορισμού και να θεσμοθετηθεί» συνεχίζει η ανακοίνωση.

 «Για το PDIU τέτοιες νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για αυτή την εθνική φιλοδοξία, θα πρέπει να είναι συνεχής και ενταγμένες σε ένα καλομελετημένο πανεθνικό σχέδιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος των τσάμηδων PDIU.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι «η κυβέρνησή του θα ετοιμάσει νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ως «πλατφόρμα εθνικής επανένωσης». Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».

 Σε κυβερνητική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Ανεξαρτησίας στην Αυλώνα, ο Μπερίσα μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό είναι το μήνυμα της 100ης επετείου. Εμείς δεν κάνουμε κάτι, απλώς δίνουμε σ’ αυτούς ένα δικαίωμα για το οποίο έχουν αγωνιστεί επί 100 χρόνια και επί 100 χρόνια τους έχει στερηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.