ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλβανία και Κόσοβο πρωταθλητές στην διαφθορά στα Βαλκάνια

Αλβανία και Κόσοβο πρωταθλητές στην διαφθορά στα Βαλκάνια

Η Αλβανία και το Κόσοβο έχουν τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στα Βαλκάνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει η ιστοσελίδα aftonomi.gr.

 Η Αλβανία κατέχει την 113η θέση σε σχέση με την 95η πέρυσι, πέφτοντας κάτω από άλλες φτωχότερες χώρες όπως η Βοσνία, τα Σκόπια, η Σερβία το Μαυροβούνιο κλπ. Ενώ το Κόσοβο βρίσκεται στην 105η θέση της κατάταξης.

 Πρόβλημα διαφθοράς αντιμετωπίζουν και η Ελλάδα με την Ιταλία, αφού σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International) έχουν τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια προέτρεψε τις ευρωπαϊκές και άλλες κυβερνήσεις να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, όπως στους διαγωνισμούς, στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και στη φοροδιαφυγή.

 Σημειώνεται ότι η Διεθνής Διαφάνεια καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.