ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λόγω οικονομικών δυσχερειών η Αλβανία κλείνει πρεσβείες της

Λόγω οικονομικών δυσχερειών η Αλβανία κλείνει πρεσβείες της

 Ο υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, ανακοίνωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης πόρων, θα κλείσουν αρκετές αλβανικές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές στο κόσμο.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εξωτερικών για το επόμενο έτος είναι χαμηλότερος κατά 60 εκατομμύρια λέκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και κατά το πρώτο στάδιο θα κλείσουν οι πρεσβείες της Αλβανίας στην Αργεντινή και στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Παναρίτι είπε ότι επανεξετάζονται οι λειτουργίες των περίπου πενήντα πρεσβειών και διπλωματικών αποστολών και  ότι είναι απαραίτητο να κλείσει ένας σημαντικός αριθμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ο κίνδυνος η Αλβανία να αποκλειστεί από τους διεθνείς οργανισμούς και αυτό θα είναι απόρροια του γεγονότος ότι το Υπουργείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τους δασμούς και ποσοστώσεις για την προσχώρηση σε αυτούς.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ζήτησε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών σε 1,3 εκατ, ώστε να πληρώσει τις οφειλές προς τα Ηνωμένα Έθνη και τους άλλους οργανισμούς, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα αυτό, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.