ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σέρβος μεγιστάνας συνελήφθη λόγω κατηγοριών διαφθοράς

Σέρβος μεγιστάνας συνελήφθη λόγω κατηγοριών  διαφθοράς

Η Σερβική αστυνομία συνέλαβε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Σερβία, τον Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, ύποπτο για αθέμιτη εκμετάλλευση κατά την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων οδοποιίας.

Η σύλληψη του ισχυρού Σέρβου μεγιστάνα Μίροσλαβ Μίσκοβιτς ενδέχεται να είναι πολύ σημαντική στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά, δήλωσε αναλυτής στους SETimes.

«Εάν, όπως λένε κάποιοι, συνελήφθη ο πλουσιότερος άνδρας στη Σερβία, τότε ενδέχεται να αποτελεί σημάδι πως είναι όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν προστατεύεται κανείς», δήλωσε ο Νεμάνια Νενάντιτς της Διαφάνειας Σερβίας.

Η Σερβική αστυνομία συνέλαβε τον Μίσκοβιτς και το γιο του, Μάρκο, την Τετάρτη (12 Δεκεμβρίου) βάσει υποψίας για εμπλοκή σε παράνομες ιδιωτικοποιήσεις 10 επιχειρήσεων οδικής συντήρησης.

Ο Μίσκοβιτς άρχισε να οικοδομεί την αυτοκρατορία του κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Μετά τη δημοκρατική αλλαγή τον Οκτώβρη του 2000, ο Μίσκοβιτς συνέχισε να διευρύνει την αυτοκρατορία και παρέμεινε κοντά σε κάθε κυβέρνηση που ακολούθησε.

Η επιχείρηση του Μίσκοβιτς, Delta Holding, απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα στη Σερβία.

Η αστυνομία συνέλαβε άλλους οκτώ στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ την ανάκρισή τους έχει αναλάβει ο Μίλικο Ραντισαβλίεβιτς, κρατικός εισαγγελέας οργανωμένου εγκλήματος. Ο Ραντισαβλίεβιτς δήλωσε σε δελτίο Τύπου πως οι Μίσκοβιτς είναι ύποπτοι για σφετερισμό περιουσιακών στοιχείων αξίας 20 εκατ. ευρώ από ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις οδοποιίας. Το σχέδιό τους, σύμφωνα με την έκθεση, διήρκεσε από το 2005 έως το 2010.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αντιπρόεδρος της Σερβικής κυβέρνησης, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δήλωσε πως αυτές δεν ήταν οι μοναδικές κατηγορίες εναντίον του ισχυρού επιχειρηματία. Σύμφωνα με τον ίδιο, διερευνείται επίσης η φερόμενη αθέμιτη εκμετάλλευση του Μίσκοβιτς που αφορά γη στο Βελιγράδι και την πώληση της μεγάλης αλυσίδας λιανικού εμπορίου, C Market.

«Κανένας δεν έχει και κανένας δεν πρόκειται να πλήξει τη Σερβία, και αυτό περιλαμβάνει και τον Μίροσλαβ Μίσκοβιτς», δήλωσε ο Βούτσιτς στα προφίλ του σε Twitter και Facebook.

Ανέφερε επίσης πως δεν πιστεύει πως πρόκειται να υπάρξει αναταραχή στον κυβερνώντα συνασπισμό σχετικά με τη σύλληψη του Μίσκοβιτς, αν και θεωρείται πως είχε πολύ στενές σχέσεις με όλα τα κόμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.