Ο Ζ.Ζάεφ μιλά για «Μακεδονικό Στρατό» – Σε λίγο θα πει ότι είναι απόγονοι της… Μακεδονικής Φάλαγγας!

Ο Ζ.Ζάεφ μιλά για «Μακεδονικό Στρατό» – Σε λίγο θα πει ότι είναι απόγονοι της… Μακεδονικής Φάλαγγας!

Τελειωμένη θεωρεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων την συμφωνία για τη χώρα του που υπέγραψε με την Ελλάδα και πλέον είναι ασυγκράτητος.

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλά ανοικτά για «Μακεδονία» και για είσοδο της χώρα του στο ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι από τη Συμμαχία έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία και από τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευρισκόμενος σήμερα, στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του Στρατού της χώρας είπε:

«Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα συνέχισε τα περί… εισόδου στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας ανοικτά τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός Στρατός», χωρίς να υπάρχει πουθενά ο όρος «βόρεια», δίνοντας το στίγμα πως θα αυτοαποκαλούνται οι Σκοπιανοί και μετά την έγκριση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, εάν βέβαια γίνει κάτι τέτοιο τελικά.

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς.

Ο “Μακεδονικός” Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του.

Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της “Μακεδονίας” εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις…

Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», είπε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, σημειώνοντας πως η «Μακεδονία» όπως… εξακολουθεί να γράφεται στο κείμενο θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με μερικές από τις σπουδαιότερες δυνάμεις του κόσμου.

Η κυβέρνηση, είπε, ξεκίνησε να αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός μοντέρνου στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.