Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 4ης Τετραμερής Βαλκανικής Συνόδου Κορυφής, ότι ζήτησε από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, οι οποίες δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ο Βούτσιτς απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη είπε ότι θα συζητήσει τη σχέση μεταξύ του Βελιγραδίου και Πρίστινας κατά τη συνάντηση και τη συνέχιση του διαλόγου.

«Δύο από τις τρεις χώρες (που συμμετέχουν στη συνάντηση) δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και θα επιδιώξω να παραμείνουν στη θέση τους. Και στους Βούλγαρους φίλους μας θα προσπαθήσω και πάλι να εξηγήσω τις θέσεις μας», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη παρατήρηση του Γιόχανες Χαν ότι δεν είναι το Κοσσυφοπέδιο «τα πάντα και όλα», σχετικά με την πρόοδο της Σερβίας προς την ΕΕ, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι σε συναντήσεις με τους ξένους αξιωματούχους, που διαρκούν συνήθως δύο ώρες, 120 λεπτά συνομιλιών, η συζήτηση για το Κοσσυφοπέδιο μιλούν 119 λεπτά.

Μόνο μισό λεπτό πριν πάμε στη συνέντευξη Τύπου μιλάμε για τα υπόλοιπα. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν και να μην πιστεύουν ότι υπάρχει άλλο θέμα που μπορεί να μετρηθεί και να συγκριθεί με το Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Βούτσιτς στους Σέρβους δημοσιογράφους.

Η νέα συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλλον ατύχησε η Σερβία. Εδώ δεχθήκαμε την «Βόρεια Μακεδονία» εδώ θα κολλήσουμε.