ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Η Σερβία απαντά με “τσαμπουκά” λόγω Ρωσίας

Η Σερβία απαντά με “τσαμπουκά” λόγω Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Σερβίας Νίκολιτς προσανατολίζεται προς μία νέα κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Αυτή θα εμπεριέχει κάποιο είδος κρατικής οντότητας, αναφέρει το σερβικό B92 επικαλούμενο την εφημερίδα Νόβοστι.

Το έγγραφο αυτό – γράφει το δημοσίευμα- θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά την τύχη του Κοσσυφοπεδίου με την υποστήριξη των ηγετών των κυβερνώντων κομμάτων στην συνάντηση που θα γίνει στη βίλα ‘Bokejika’.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της εφημερίδας, η Σερβία θα πρέπει να αγωνιστεί για να επισημοποιήσει το καθεστώς και τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Η ιδέα είναι να ληφθεί σε μια ευρύτερη δυνατή εδαφική περιοχή του βόρειου Κοσσυφοπεδίου  σημαντική αυτονομία, ως να αποτελεί κάποια οντότητα, όπως για παράδειγμα της Σερβικής Δημοκρατίας (στη Βοσνία).

Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τη διεθνή κοινότητα. «Ωστόσο, η πλατφόρμα θα αποτελέσει πρόκληση προς το Βελιγράδι, κυρίως για το Σύνταγμα της Σερβίας, επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ως κράτος. Και αυτή η προσέγγιση υπερασπίζεται ένα κύριο στόχο- να διευκολύνει περισσότερο την καθημερινή ζωή του λαού μας, καθώς την ίδια στιγμή δεν θα σχετίζονται οι πολίτες, απόλυτα, με τα θεσμικά όργανα της Πρίστινα», σημειώνει η Νόβοστι.

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα ότι ο αρχηγός του κράτους αυτήν την εβδομάδα θα παρουσιάσει μια πλατφόρμα προς την αντιπολίτευση. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την στήριξη και υποστήριξη της Ρωσίας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.