ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία»!

«Συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία»!

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στη νότια Αμερική –συν γυναιξί και τέκνοις- προκειμένου να λάβει “τεχνογνωσία” αποτροπής χρεωκοπίας από τους… Αργεντινούς νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με ανθελληνικές δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του σχετικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Έτσι πιο συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη ξεπερνώντας κάθε όριο και σε συνέντευξή της σε εφημερίδα των Σκοπίων ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως η Ελλάδα ευθύνεται για την εμπλοκή στο θέμα χωρίς να παραλείψει βέβαια να αποκαλέσει  τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα Nova Makedonija και η Ι. Γαιτάνη ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία. Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι κα εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: …

«Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία γι’ αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν».

Τα σχόλια στην συγκεκριμένη περίπτωση ουσιαστικά περιττεύουν. Όταν βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρει τέτοιες απαράδεκτες θέσεις ωσάν τα Σκόπια να είναι το θύμα μιας Ελλάδας-απρακτικό η οποία επιχειρεί να εκμεταλλευθεί του βαλκανικούς λαούς και δη των Σκοπίων, αναφέροντας το Γιουγκοσλαβικό αυτό πρώην μόρφωμα του Τίτο ως Μακεδονία, μιας ονομασίας η οποία είναι τόσο ταυτισμένη με τον Ελληνισμό όσο είναι η Αθηναϊκή Δημοκρατία, η Σπάρτη των 300 ή οι Μυκήνες τότε κάτι «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Περιττό να προστεθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καλύψει τη βουλευτή του, μένει όμως ακάλυπτος και έκθετος στη συνείδηση των Ελλήνων οι οποίοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διατηρούν ακόμη το εθνικό τους κριτήριο ακέραιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.