“Επίθεση” τουρκικών εταιρειών στην ΠΓΔΜ

“Επίθεση” τουρκικών  εταιρειών στην  ΠΓΔΜ

Η ομοσπονδία γεωργών της ΠΓΔΜ ελπίζει να αυξήσει τη συνεργασία με την Τουρκία ξεκινώντας ευρείας κλίμακας παραγωγή αχλαδιών. Η πρωτοβουλία ήταν αποτέλεσμα πρόσφατης επίσκεψης Τούρκων επιχειρηματιών από την πόλη Μπούρσα, όπου παράγεται το 80 τοις εκατό των φρούτων στην Τουρκία αναφέρει οι Setimes.

Η ομάδα επισκέφθηκε την περιοχή Πελαγκόνια των Σκοπίων  όπου συναντήθηκαν με Σκοπιανούς αγρότες και εξέτασαν ευκαιρίες για επενδύσεις. Σχεδιάζουν επίσης τη λειτουργία κέντρου εξαγοράς φρούτων και σύνδεσμο συνεργασίας.

Αποστολή μας είναι να ενισχύσουμε το κέρδος για τον αγρότη της ΠΓΔΜ. Σε σύντομη χρονική περίοδο, αναμένουμε θέσπιση συνεργασίας με την τουρκική εταιρεία Tuyap Fairs με τη βοήθεια Τούρκων αγροτών που καλλιεργούν αχλάδια, και προσέλκυση νέων επενδύσεων. Έπειτα από συζητήσεις με τους Τούρκους επιχειρηματίες, πιστεύουμε πως μια πολύ αγαπημένη ποικιλία αχλαδιών στην Ευρώπη μπορεί να καλλιεργηθεί και στην ΠΓΔΜ“,  δήλωσε ο  Ερντοάν Ντζελαντίν, Τούρκος επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της Tuyap Fairs.

Οι Τουρκικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ αυξάνονται. Η Τουρκική TAV Company κατασκεύασε δυο αερολιμένες στη χώρα, ενώ οι επενδύσεις στον τομέα υγείας αυξάνονται. Η Τουρκία έκανε επίσης την είσοδό της στον τραπεζικό τομέα της ΠΓΔΜ με την Chevahir Holding.

“Η Τουρκική φίρμα Sutash επένδυσε στο γεωργικό τομέα, και η διοίκηση της επιχείρησης μας διαβεβαίωσε για τα σοβαρά σχέδιά τους για ανάπτυξη της επιχείρησης, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και πέραν αυτής”, δήλωσε ο Ζόραν Κονιανόβσκι, υφυπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας της ΠΓΔΜ.

Οι επενδύσεις της Sutash επηρέασαν άλλες τουρκικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη γεωργία της ΠΓΔΜ. Στα νότια των Σκοπίων τουρκικές επενδύσεις αγόρασαν  μεγάλες περιοχές κρατικής γεωργικής γης για μακροπρόθεσμη καλλιέργεια σοδειών, το οποίο παρακίνησε το ενδιαφέρον άλλων επενδυτών.

“Αναμένω πως οι τουρκικές επενδύσεις στη γεωργία θα αυξηθούν επιπρόσθετα την προσεχή περίοδο. Η ΠΓΔΜ έχει εξαιρετικές προϋποθέσεις για γεωργία και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το γεωργικό προϊόν της ΠΓΔΜ είναι εξαιρετικής ποιότητας και εμείς, ως κυβέρνηση, καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας“, δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός   Κονιανόβσκι .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.