Γ. Κουμουτσάκος: Σκόπια και Τίρανα μπορεί να εκπλαγούν από τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γ. Κουμουτσάκος: Σκόπια και Τίρανα μπορεί να  εκπλαγούν από τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ξεκάθαρο μήνυμα σε Σκόπια και Τίρανα έστειλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, διπλωμάτης και πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο».

 Ο έμπειρος πολιτικός δηλώνει ότι δεν είναι “ευκαιρία” η δυσμενής οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Ελλάδα για να προβάλουν οι γείτονες μας ανιστόρητες, προκλητικές και τελικά αποσταθεροποιητικές θέσεις γιατί θα εκπλαγούν από τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο οι αλυτρωτισμοί τους.

 Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ακραία φαινόμενα εθνικισμού που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στα Βαλκάνια και τις απειλητικές διαθέσεις εναντίον της χώρας μας, είπε: “Στρατηγική επιλογή της βαλκανικής πολιτικής της Ελλάδας είναι να διασφαλιστεί ότι οι γειτονικές μας χώρες, χωρίς εξαιρέσεις, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη ευρωπαϊκή προοπτική και τελικά να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι προς όφελος της σταθερότητας, της συνεργασίας και της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής. Αυτή η στρατηγική επιλογή της Ελλάδας παραμένει ισχυρή και αμετάβλητη. Υπάρχει, όμως, μια απαράβατη προϋπόθεση: Οι σταθερές σχέσεις καλής γειτονίας των υποψήφιων προς ένταξη χωρών με όλες τις άλλες χώρες της περιοχής, κυρίως, δε, με εκείνες που είναι ήδη κράτη-μέλη της Ε. Ε. Αυτό το «διπλωματικό αξίωμα» δεν πρέπει να το ξεχνούν ούτε στα Σκόπια ούτε στα Τίρανα. Δεν είναι «ευκαιρία» η δυσμενής οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Ελλάδα, για να προβάλουν οι γείτονές μας ανιστόρητες, προκλητικές και τελικά αποσταθεροποιητικές θέσεις. Είναι μια όλου ώς διόλου λανθασμένη εκτίμηση. Ας μην κάνουν, λοιπόν, αυτό το λάθος γιατί θα εκπλαγούν από τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.