ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σεργκέι Λαβρόφ: «Η κατάσταση στη “Μακεδονία” είναι ασαφής – Δεν παίρνουμε θέση σε εσωτερικά ζητήματα»

Σεργκέι Λαβρόφ: «Η κατάσταση στη “Μακεδονία” είναι ασαφής – Δεν παίρνουμε θέση σε εσωτερικά ζητήματα»

«Η Ρωσία δεν λαμβάνει μέρος υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής στην ψηφοφορία στο επερχόμενο δημοψήφισμα για το όνομα της πΓΔΜ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti.

“Προς το παρόν η κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ είναι ασαφής, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών (Συνθήκη για το όνομα μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας) η οποία έχει αμφισβητηθεί από πολλές ‘μακεδονικές’ πολιτικές δυνάμεις.

Υπάρχει το δημοψήφισμα. Σας καλώ να διερευνήσετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα και γενικά το Διαδίκτυο, πως επεμβαίνει η Ρωσία σε αυτήν την περίπτωση- απλά δεν λέμε τίποτε που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εκστρατεία για την ψηφοφορία με τη μία ή την άλλη τάση», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα,Μίλοραντ Ντίντικ, απαντώντας σε ερώτηση ‘εάν υπάρχει «επιρροή» της Ρωσίας στα Βαλκάνια’.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε επίσης να δοθεί προσοχή κατά πόσο οι «δυτικοί επισκέπτες» κατέφθασαν στα Σκόπια αυτόν το μήνα.

«Αυτοί είναι οι ηγέτες πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών και εκπρόσωποι της αμερικανικής ηγεσίας», είπε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι δυτικοί αξιωματούχοι στις δημόσιες δηλώσεις τους στα Σκόπια, δεν φοβούνται να προτρέψουν τους πολίτες της βαλκανικής δημοκρατίας να λάβουν θέση υπέρ της συμφωνίας για το όνομα.

«Εάν δεν πρόκειται για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν γνωρίζω πως μπορεί να ονομάζεται όλες αυτές οι παρεμβάσεις», είπε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.