Σκόπια : Επεισόδια κι ένταση εντός κι εκτός κοινοβουλίου

Σκόπια : Επεισόδια κι ένταση εντός κι εκτός κοινοβουλίου

Η Βουλή της ΠΓΔΜ, με συνοπτικές διαδικασίες και με απόντες τους περισσότερους βουλευτές της αντιπολίτευσης, υιοθέτησε πριν από λίγο τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2013.

Υπέρ του σχεδίου του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση ψήφισαν 65 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 4 βουλευτές αλβανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Η συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού διήρκεσε μόλις 35 λεπτά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού υπό τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ανέφεραν τι η ασφάλεια της Βουλής τους απώθησε βιαίως από την αίθουσα της ολομέλειας. Εικόνες από τους διαδρόμους της Βουλής δείχνουν κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν στα χέρια τραυματισμένους συναδέλφους τους από την επέμβαση της ασφάλειας της Βουλής και άλλους βουλευτές με σχισμένα πουκάμισα.

Προηγουμένως, η ασφάλεια της Βουλής απομάκρυνε και τους δημοσιογράφους από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ Νάσερ Σελμάνι έκανε λόγο για «πρωτοφανή ενέργεια» παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να καλύψουν τις εργασίες του νομοθετικού σώματος.

Έξω από τη Βουλή της ΠΓΔΜ συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας και την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.