ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλβανία: Η βάση της Κουτσόβας μετατρέπεται σε νατοϊκό αεροπορικό ορμητήριο!

Αλβανία: Η βάση της Κουτσόβας μετατρέπεται σε νατοϊκό αεροπορικό ορμητήριο!

Η αεροπορική βάση της Κουτσόβας στην Αλβανία θα χρησιμοποιηθεί ως νατοϊκή αεροπορική βάση, μετά από χρόνια παρακμής που την έχουν μετατρέψει σε «νεκροταφείο» παλιών μαχητικών αεροσκαφών.

Η Αλβανία απέσυρε το 2005 τα 224 σοβιετικά και κινεζικά αεροσκάφη τύπου MiG της, και από το 2009 ο εναέριος χώρος της παρακολουθείται από τις συμμάχους της στο NATO, Ελλάδα και Ιταλία. Λόγω αυτής της εξέλιξης, η Κουτσόβα, που την εποχή του κομμουνισμού ονομαζόταν «πόλη του Στάλιν», παρήκμασε.

«Η βάση είναι το πρώτο αποτύπωμα του ΝΑΤΟ στα δυτικά Βαλκάνια, καθώς θα μετασχηματίσει την Κουτσόβα στην πρώτη νατοϊκή αεροπορική βάση στην περιοχή», δήλωσε η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάκα στο Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το NATO θα δαπανήσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ στο πρώτο στάδιο των εργασιών, προκειμένου να μετατρέψει το Κουτσόβο σε βάση υποστήριξης για εφοδιασμό, μεταφορές, εκπαίδευση και ασκήσεις, σύμφωνα με την Τζάκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.