Επίθεση από Σκόπια σε Μόσχα για τους εξαγορασμένους βουλευτές του VMRO: «Δεν εξαγοράστηκαν – Ψήφισαν κατά συνείδηση»

Επίθεση από Σκόπια σε Μόσχα για τους εξαγορασμένους βουλευτές του VMRO: «Δεν εξαγοράστηκαν – Ψήφισαν κατά συνείδηση»

Για αστήριχτους και αναληθείς ισχυρισμούς κάνουν λόγο τα Σκόπια, απαντώντας στη Μόσχα αναφορικά με τις καταγγελίες για εκβιασμούς και δωροδοκίες βουλευτών, σχετικά με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για «σαφή τάση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” και τους πολίτες της».

«Οι βουλευτές, σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές, υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό οι Ρώσοι φίλοι μας» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον «κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει καθένας το μέλλον του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.