Ζητάει την καταστροφή μνημείου του UCK στο Πρέσεβο

Ζητάει την καταστροφή μνημείου του UCK στο Πρέσεβο

 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, έστειλε μήνυμα μέσω της σερβικής εθνικής ραδιοτηλεόρασης ζητώντας από την κυβέρνηση της Σερβίας να ενεργήσει στην καταστροφή του μνημείου των νεκρών μελών του Αλβανικού Απελευθερωτικού Αγώνα – UCPMB, στην πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, γράφει το αλβανική πύλη του Πρέσεβο.

Ο Νίκολιτς δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να αντιδράσει άμεσα και ‘μέρα μεσημέρι’  να καταστρέψει το μνημείο στο κέντρο του Πρέσεβο, αν οι ίδιοι οι Αλβανοί δεν το απομακρύνουν.

«Η Σερβία πρέπει να αντιδράσει και θα αντιδράσει. Το μνημείο πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι Αλβανοί από τη νότιο Σερβία, αν θέλουν να ζουν καλά στη σερβική επικράτεια. Αν αυτό δεν γίνει, η Σερβία, στο φως της ημέρας, θα καταστρέψει τη στήλη αυτή, η οποία έχει τεθεί παρά τη σερβική νομοθεσία», δήλωσε ο Νίκολιτς στη εθνική τηλεόραση της Σερβίας.

Πρόσθεσε επιπλέον, ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση της Σερβίας σε απόφαση αφαίρεσης του μνημείου λέγοντας: «Είμαι έτοιμος για τις συνέπειες και για τυχόν επιθέσεις μέσα από τη χώρα μας ή τον κόσμο, γιατί αυτό πουθενά παγκοσμίως δεν επιτρέπεται, δεν θα επιτραπεί και στη Σερβία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.