“Η Σερβία δεν πρέπει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”

“Η Σερβία δεν πρέπει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”

Η Σερβία δεν πρέπει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς προσθέτοντας ότι με δεδομένη την απόφαση της Σερβικής Βουλής όποιος θέλει να αποφασίσει με διαφορετικό τρόπο, πρέπει να συμβουλευθεί πρώτα τους Σέρβους πολίτες.

«Δε θα προτείνω ποτέ να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, ούτε θα είμαι σύμφωνος, αν οι πολίτες της Σερβίας υιοθετήσουν τέτοια απόφαση» τόνισε ο κ. Νίκολιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας RTS.

Το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Σύμπραξη για την Ειρήνη» είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα εισέλθει σε στρατιωτική συμμαχία.

«Δε θα έχουμε υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση, θα έχουμε επαγγελματικό στρατό, ειδικές μονάδες» σημείωσε ο κ. Νίκολιτς τονίζοντας ότι τάσσεται κατά της επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, επειδή η Σερβία δεν έχει πλέον να πολεμήσει με κάποια χώρα, εφ’ όσον την περιβάλλουν μέλη του ΝΑΤΟ. «Αν κάποιος θελήσει να μας επιτεθεί, θα πρέπει να παρακάμψει το ΝΑΤΟ το οποίο μας περιβάλλει και το ΝΑΤΟ δεν θα μας επιτεθεί, επειδή δεν υπάρχει λόγος», εκτίμησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.