Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Κοσσυφοπεδίου: Προτείνει σύναψη συμφωνίας με Κροατία πΓΔΜ και Μαυροβούνιο εναντίον Σερβίας

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Κοσσυφοπεδίου: Προτείνει σύναψη συμφωνίας με Κροατία πΓΔΜ και Μαυροβούνιο εναντίον Σερβίας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι, δήλωσε στο Ζάγκρεμπ ότι πρότεινε τη σύναψη μιας συμφωνίας με την Κροατία, την πΓΔΜ και το Μαυροβούνιο εναντίον της Σερβίας, όπως σημειώνει η σερβική ‘Νόβοστι’.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αποτυχημένη προσπάθεια να ενταχθεί η Πρίστινα στην Ιντερπόλ, ώθησε τους Αλβανούς του Κοσόβου να επιβάλουν δασμούς 100% επί των σερβικών προϊόντων.

«Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, είπε ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα από τη γλώσσα της δύναμης και είμαι πεπεισμένος ότι μόνο η δυναμική απάντηση θα τους αναγκάσει να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Χοτζάι.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Σερβία δεν θέλει να αποσταθεροποιήσει μόνο το Κοσσυφοπέδιο, αλλά ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

«Είναι σαφές σε όλους. Όταν δεν προκαλεί κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, τότε θα στραφεί προς την Κροατία, τα Σκόπια ή το Μαυροβούνιο.

Η Σερβία έχει καλές σχέσεις μόνο με τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας με κανέναν άλλον… Δεν είναι παράξενο αυτό; Είχαμε συνομιλίες με τους ηγέτες της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων να συνάψουμε ένα σύμφωνο για την καταπολέμηση της Σερβίας και της επιθετικής πολιτικής της», δήλωσε ο Χοτζάι.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι «η ιδέα της Μεγάλης Σερβίας δεν είναι νεκρή αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο».

«Η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουν τα Βαλκάνια και ποια θα είναι μετά από δέκα χρόνια. Ιδιαίτερα για τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η ΕΕ και η Δύση δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο της σερβικής πολιτικής σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων και δεν προβούν σε επιτάχυνση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αυτών των χωρών, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο Κοσσυφοπέδιο, την πΓΔΜ και το μεγαλύτερο μέρος της Βοσνίας», τόνισε ο Χοτζάι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.