ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Θα σκοτώσω τον Ράμα – Θα πάρω πίσω το αίμα του γιου μου» – «Ράγισε καρδιές» η μάνα του Κατσίφα (φώτο)

«Θα σκοτώσω τον Ράμα – Θα πάρω πίσω το αίμα του γιου μου» – «Ράγισε καρδιές» η μάνα του Κατσίφα (φώτο)

Πρώτο θέμα στα αλβανικά ΜΜΕ ήταν το χτεσινό μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο Βορειοηπειρώτη, Κωνσταντίνο Κατσίφα που βρήκε τραγικό θάνατο από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Οι αλβανικές Αρχές είχαν εδώ και μέρες κινητοποιηθεί για να μην επαναληφθούν τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου, με χιλιάδες Έλληνες να μετατρέπουν το στερνό αντίο στον 35χρονο σε συλλαλητήριο κατά της αλβανικής ηγεσίας και των πρακτικών της κατά της ελληνικής ομογένειας στη Βόρεια Ήπειρο.

Μετατρέποντας την ημέρα μνήμης σε ημέρα τρόμου, με εκατοντάδες αστυνομικούς να απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία των Ελλαδιτών που ήθελαν να πάνε στο Μνημόσυνο, οι αλβανικές Αρχές επιβεβαίωσαν πως «φοβούνται» τον Κατσίφα ακόμα και νεκρό.

Από την προηγουμένη μέρα δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών κατέβηκαν στα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς και του Μαυροματίου, για να εμποδίσουν την προσέλευση Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών ώστε να μην παραστούν στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου παλικαριού.

Ήταν μάλιστα οπλισμένοι μέχρι τα… δόντια με καλυμμένο το πρόσωπο και το δάκτυλο στη σκανδάλη, μπλοκάροντας τα σταυροδρόμια της Κρανιάς και του Γεωργουτσατιού, κάνοντας αυστηρό έλεγχο και σημειώνοντας κάθε όνομα.

Προχώρησαν μάλιστα και σε συλλήψεις. Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα κρατείται ο αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. που συνόδευε τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα και συνελήφθη από Αλβανούς αστυνομικούς καθ’οδόν για τις Βουλιαράτες, γιατί έφερε το υπηρεσιακό του όπλο.

Σπάραξε η μάνα του Κατσίφα

Η χαροκαμένη μάνα του 35χρονου ομογενούς ξέσπασε λίγο μετά το Μνημόσυνο κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Κρατώντας την ελληνική σημαία και στο χέρι τα γυαλιά του γιου της, η μητέρα του Κατσιφά υποσχέθηκε ότι θα πάρει εκδίκηση.

«Θα σκοτώσω εγώ τον Έντι Ράμα. Πήρε την καρδιά μου. Θα πάρω το αίμα του γιου μου πίσω», φέρεται να δηλώνει σύμφωνα με μεγάλο αλβανικό ΜΜΕ η μητέρα του Κωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ, οι αλβανικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις συνέλαβαν τον επικεφαλής της Ομόνοιας για την περιοχή της Χιμάρας και άλλους πέντε ακόμα Βορειοηπειρώτες οι οποίοι ανακρίθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Ora», το έγκλημα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών ήταν ότι κατά τη διάρκεια της τελετής φώναξαν για την ελληνική Βόρεια Ήπειρο, ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.