Αντιπολίτευση Σκόπια: Συνταγματική αναθεώρηση με βία και απειλές – Ζητά πρόωρες εκλογές

Αντιπολίτευση Σκόπια: Συνταγματική αναθεώρηση με βία και απειλές – Ζητά πρόωρες εκλογές

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, αντιδρώντας μετά τη συνταγματική αναθεώρηση που έγινε στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι, ηγέτης του VMRO-DPMNE αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις προεδρικές τον Απρίλιο.

Ο ίδιος τόνισε ότι το κόμμα του παραμένει συνεπές στις θέσεις του και δεν υποστηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση και θεωρεί ότι αυτή έγινε «με αντισυνταγματικό, παράνομο, βίαιο και εγκληματικό τρόπο, με απειλές και παζαρέματα».

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος «είναι απόφαση 81 βουλευτών και όχι απόφαση των “Μακεδόνων” πολιτών».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωσή της συνεχάρη όλους τους πολίτες και τους βουλευτές για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και επιτρέποντας να ενσωματωθεί και να αναγνωριστεί διεθνώς ως κυρίαρχο κράτος, εξασφαλίζοντας πλήρως την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά των πολιτών της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του ονόματός μας με την προσθήκη ενός ακριβούς γεωγραφικού προσδιορισμού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.