ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Σέρβικος τύπος γράφει για την συμφωνία των Πρεσπών: «Ιστορική απόφαση»

Ο Σέρβικος τύπος γράφει για την συμφωνία των Πρεσπών: «Ιστορική απόφαση»

Μεγάλη δημοσιότητα δίδεται από τα ΜΜΕ της Σερβίας στην υπερψήφιση από τη Βουλή της πΓΔΜ των τροπολογιών του συντάγματος που έγιναν στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα.

Το θέμα κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ενώ πολλές εφημερίδες το προβάλλουν στην πρώτη σελίδα.

Ο σερβικός Τύπος αποδίδει ιστορική σημασία στο γεγονός επισημαίνοντας ότι με την αλλαγή της ονομασίας κλείνει μία διένεξη 27 ετών και ενισχύεται η σταθερότητα στα Βαλκάνια.

«Η Μακεδονία άλλαξε όνομα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» έχει τίτλο σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η ιστορική εφημερίδα POLITIKA του Βελιγραδίου.

«Ιστορική απόφαση: Το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» έχει τίτλο στο σχετικό άρθρο η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Vecernje Novosti.

Τα ΜΜΕ στη Σερβία προβάλουν και τις θετικές αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαίων πολιτικών για την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορά γίνεται επίσης στα συγχαρητήρια που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ομόλογο του της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην στάση των Αλβανών βουλευτών όπου, όπως λέγεται, ο Ζάεφ αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα τους για αναγραφή της εθνότητας τους στις αστυνομικές ταυτότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εθνικιστικές εφημερίδες όπως και το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο SPUTNIK στη σερβική γλώσσα, προβάλουν κυρίως τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα Σκόπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.