ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανεξέλεγκτοι οι Αλβανοί του Κοσόβου: Δίνουν «ψίχουλα» στην Σερβία για να πάρουν «τα πάντα»

Ανεξέλεγκτοι οι Αλβανοί του Κοσόβου: Δίνουν «ψίχουλα» στην Σερβία για να πάρουν «τα πάντα»

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, αναφέρθηκε πάλι στην ιδέα της συμφωνίας με τη Σερβία, μια συμφωνία που περιλαμβάνει ανταλλαγή εδαφών, αλλά αυτή τη φορά, με πιο λεπτομερείς αναφορές από ό, τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα, σημειώνει η αλβανική ραδιοτηλεόραση –RTSH.

Ο Θάτσι σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο στόχος του Κοσσυφοπεδίου είναι να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία με τη Σερβία, η οποία θα είναι νομικά δεσμευτική σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια συμφωνία θα προσέφερε στο Κόσοβο μια θέση στα Ηνωμένα Έθνη και θα άνοιγε προοπτικές για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση.

Είπε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τη Σερβία, αλλά πιστεύει στη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα περιμένω να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία, δεσμευτική νομικά σε διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ, την αναγνώριση από τη Σερβία και αυτό θα σήμαινε παγκόσμια αναγνώριση του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, πράγμα που δηλώνει την πλήρη αποκατάσταση του κράτους μας», δήλωσε ο Θάτσι.

«Επίσης, συνέχισε, αυτό δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος πόλεμος μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας και θα έχουμε σύνορα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Η ανταλλαγή

Ο Θάτσι αναφερόμενος στο πλαίσιο της τελικής συμφωνίας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, είπε ότι οι δήμοι στην Κοιλάδα του Πρέσεβο (Πρέσεβο, Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς) θα γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου.

Ενώ μέρος του βορείου Κοσσυφοπεδίου θα παραχωρηθεί στη Σερβία.

«Επίσης, η Γκαζίβοντα (Ουιμάνι), η βόρεια Μιτρόβιτσα και η Τρέπτσα θα είναι μέρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και τελικά πρέπει να σταματήσουν οι φήμες που τις θέλουν να παραχωρούνται», είπε ο Θάτσι.

Δηλαδή τι ακριβώς θα μείνει στην Σερβία;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος Θάτσι δήλωσε ότι είχε συνάντηση με τους δύο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Κοσσυφοπεδίου, Φατμίρ Λιμάι και Σπεντ Αχμέτι, στους οποίους παρέδωσε τεκμηρίωση σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία διαλόγου με τη Σερβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.