ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τώρα που μπαίνουν στο ΝΑΤΟ ο ηγέτης του VMRO αναφωνεί: «Θα γίνω πρωθυπουργός της Μακεδονίας»!

Τώρα που μπαίνουν στο ΝΑΤΟ ο ηγέτης του VMRO αναφωνεί: «Θα γίνω πρωθυπουργός της Μακεδονίας»!

Την υπόσχεση ότι θα στραφεί ενάντια σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών όταν αναλάβει την εξουσία στα Σκόπια, έδωσε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσκόσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Free Europe, ο Μιτσκόσκι υποστήριξε ότι «αμέσως μόλις κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, και φυσικά αυτό θα συμβεί αυτό στις επόμενες, πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τότε θα δείτε τι βήματα θα ακολουθήσουμε και ποιες διαδικασίες θα αλλάξει στο μέλλον το VMRO-DPMNΕ.[…] Πρέπει πρώτα να δούμε αν η κυβερνώσα πλειοψηφία αποδεχθεί και τολμήσει να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του VMRO-DPMNE για να διαλυθεί η Βουλή και να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ο Μιτσκόσκι είπε:

«Με ρωτάτε αν θα γίνω ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Σας το είχα πει τότε, και το επαναλαμβάνω και τώρα ότι είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, όμως για μένα πάντοτε θα είναι η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν προσμετρώ αυτό το ιστορικό λάθος που έκανε το SDSM και ο Ζόραν Ζάεφ για λόγους προσωπικούς και καριέρας».

Αναστρέψιμη η Συμφωνία των Πρεσπών

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ, αν και όταν αναλάβει την εξουσία, ο ηγέτης της σκοπιανής αντιπολίτευσης σημείωσε:

«Δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην ιστορία που να αποτελεί μονόδρομο. Η εμπειρία λέει ότι όλες οι διαδικασίες είναι αναστρέψιμες. Είναι θέμα χρόνου» απάντησε ο Μιτσκόσκι και προσέθεσε:

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους ανθρώπους είναι πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αλλάξω τις εξελίξεις. Για μένα, πάντα ήταν και πάντα θα παραμείνει η Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.