Απειλούν και οι «Τσάμηδες» για την ελληνική ΑΟΖ

Απειλούν και οι «Τσάμηδες» για την ελληνική ΑΟΖ

Με ανακοίνωση προς τα αλβανικά ΜΜΕ αντέδρασε το κόμμα των Τσάμηδων PDIU για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αλβανία και θα παρουσίαση τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ.

Το PDIU στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η δήλωση αυτή από την ελληνική πλευρά παράγει αστάθεια στα Βαλκάνια».

«Το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας δεν επιλύεται με μία μονομερή δήλωση εκ μέρους της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Αλλά, ακριβώς το αντίθετο. Η Ελλάδα δημιουργεί ένταση με όλες τις γειτονικές της χώρες και με την πράξη αυτή παράγει αστάθεια στα Βαλκάνια. Το κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας – PDIU παρακολουθεί με προσοχή την απαράδεκτη συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς», αναφέρει η ανακοίνωση του τσάμικου κόμματος.

Παράλληλα το κόμμα των τσάμηδων ζήτησε από την αλβανική κυβέρνηση να αντιδράσει αναλαμβάνοντας τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με το PDIU η κίνηση αυτή της Ελλάδας θα βλάψει σοβαρά  τις διμερείς σχέσεις. Το PDIU πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού που δημιουργεί εχθρούς στα Βαλκάνια και αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή.

«Το PDIU προτρέπει την αλβανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι η διπλωματική αυτή κίνηση είναι προκατειλημμένη και θα βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις και θα αναγκάσει την Αλβανία να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Η Ελλάδα αποδεικνύει τον πανικό της και δημιουργεί εχθρούς στα Βαλκάνια. Με μια τέτοια πράξη, η ελληνική πολιτεία προχωρεί περαιτέρω προς την απομόνωσή της και μετατρέπεται σε εστία αστάθειας στα Βαλκάνια», συνεχίζει η ανακοίνωση των τσάμηδων.

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση τους οι τσάμηδες του PDIU ζητούν απ’ την Ελλάδα να συζητήσει χωρίς προϋποθέσεις για την επιλύσει όλων των ζητημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. To PDIU υπογραμμίζει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος για καλύτερες διμερείς σχέσεις.

«Το PDIU προτρέπει την Ελλάδα να καθίσει να συζητήσει χωρίς προκαταρκτικούς όρους για την οριστική διευθέτηση του τσάμικου ζητήματος, την τελική λύση για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων καθώς και κάθε άλλου ανοιχτού θέματος μεταξύ των δύο χωρών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για μια καλύτερη γειτονία», καταλήγει η ανακοίνωση του PDIU.

Απ’ ότι φαίνεται οι Αλβανοί φοβούνται την σκιά τους γιατί η Ελλάδα ουδέποτε έκανε επίσημα κάποια δήλωση για μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αλβανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.