ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πανηγυρίζει και ο Ντιμιτρόφ: «Η σημερινή ημέρα απαρχή μιας μακράς φιλίας μεταξύ Ελλάδος και “Βορείου Μακεδονίας”»

Πανηγυρίζει και ο Ντιμιτρόφ: «Η σημερινή ημέρα απαρχή μιας μακράς φιλίας μεταξύ Ελλάδος και “Βορείου Μακεδονίας”»

Με πανηγυρικούς τόνους ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ την παραλαβή της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης που κυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Mόλις ανταλλάξαμε την τελική ρηματική διακοίνωση. Η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε ισχύ! Μακάρι η σημερινή μέρα να είναι η απαρχή μίας μακράς φιλίας μεταξύ Ελλάδος και Βορείου Μακεδονίας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον της φιλίας, σύμπραξης και συνεργασίας», ανέγραψε στο twitter o ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Μετά την αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης της Αθήνας προς τα Σκόπια, με την οποία η ελληνική πλευρά ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκαν από την ελληνική Βουλή, η κυβέρνηση της πΓΔΜ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι από σήμερα 12 Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε ότι σε ισχύ τίθενται και οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, τις οποίες είχε ψηφίσει η Βουλή της χώρας στις 11 Ιανουαρίου. Οι δύο παραπάνω αποφάσεις δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Πρακτικά, με τις αποφάσεις αυτές, επισημοποιείται η μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης (www.vlada.mk) η οποία έχει αλλάξει το λογότυπο της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.