ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τούρκων και Κοσοβάρων – Ανθελληνικός άξονας δημιουργείται στα Βαλκάνια (φώτο)

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τούρκων και Κοσοβάρων – Ανθελληνικός άξονας δημιουργείται στα Βαλκάνια (φώτο)

Στην πόλη Kars, στην Τουρκία έχει ξεκινήσει η στρατιωτική άσκηση «Winter Exercise 19», στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των 13 χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των Κοσοβάρων που έχουν αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον τουρκικό στρατό.

Η άσκηση αυτή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ικανότητας μάχης σε άσχημες χειμερινές συνθήκες καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας σε ανάλογα περιβάλλοντα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κοσόβου (KSF) συμμετέχουν με επτά αξιωματικούς των δυνάμεων καταδρομών, τους οποίους εκπαιδεύουν Τούρκοι κομάντος.

Οι Κοσοβάροι αξιωματικοί βρίσκονται στην Τουρκία από την 06 Φεβρουαρίου 2019 και έχουν παρουσιαστεί στην 14η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Τουρκικού Στρατού, με διάφορα καθήκοντα στα οποία εκπαιδεύονται στον ορεινό αγώνα για να είναι έτοιμοι πιθανόν κατά των Σέρβων εάν και εφόσον απαιτηθεί.

Ο διοικητής της δύναμης του στρατού του Κοσόβου Albert Kuqi, δήλωσε ότι: «Όλοι οι αξιωματικοί του KSF ανταποκρίνονται στο επίπεδο των υποχρεώσεων, δείχνοντας επαγγελματισμό κατά την υλοποίηση αυτής της κοινής επιχειρησιακής άσκησης».

Σκοπός της συμμετοχής των μελών του στρατού του Κοσόβου (KSF) στην Τουρκία σύμφωνα με τον ίδιο είναι να εκπαιδευτούν τα μέλη του σε ανάλογες αποστολές και να αναπτύξουν ικανότητες σχεδιασμού και εκτέλεσης αποστολών, σε πραγματικές άσχημες συνθήκες με την χρήση συνδυασμένων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων σε μια συμβατική στρατιωτική επιχείρηση.

«Αυτές τις εμπειρίες θα τις μεταφέρουν και στην χώρα εκπαιδεύοντας άλλους Κοσοβάρους στρατιώτες σε ανάλογες συνθήκες και περιβάλλοντα», πρόσθεσε ο Kuqi. Η άσκηση αυτή θα λήξει στις 22 Φεβρουαρίου του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.